Praktijkopleiding VvE Beheer
De vraag vanuit de markt naar goede VvE beheerders en de vraag vanuit VvE beheerders om een erkenning (certificering) als professionals. Ook vanuit de overheid komt er steeds meer de vraag, door alle problematiek in de grote steden met het functioneren van VvE’s, om het VvE beheer te verbeteren en hier concrete afspraken met professionele partijen over te maken. Corporaties doen het VvE beheer er niet meer zo maar bij maar zijn dit echt als bedrijf gaan opzetten. Moet ook wel omdat zij steeds meer bezit in VvE’s krijgen. Daarnaast gaan ook banken meer letten op goed functionerende VvE’s en wel of niet gevulde reservefondsen. Zeker na het laatste paar faillissementen waar ook geld van VvE’s mee gemoeid was is het van belang om VvE beheer als een beroep te gaan zien en dit ook dusdanig te gaan behandelen. VvE beheer is tenslotte een vak!
Als student wordt je geconfronteerd met de theorie en praktijk van alle facetten van het VvE beheer, uitvoerend (dagelijks beheer, techniek), financiële beoordeling (begroting, jaarrekening, reservefonds) en juridisch (appartementsrecht, huurrecht, modelreglementen). Je gaat zelf op zoek gaan naar de belangrijkste ‘spelers’ in de te onderscheiden werkvelden van VvE beheer, Notarissen, Vastgoedontwikkeling, Vastgoedbeleggers, woningcorporaties en Verkoop.
Opbouw opleiding
Je bestudeert vooraf de theorie. Daarnaast volg je 13 praktijkdagen waarin de theorie uitgebreid besproken wordt door middel van casuïstiek en opdrachten. Deze opdrachten sluiten aan bij je werksituatie. Na de opleiding ben je in staat om het externe examen af te leggen voor het persoonscertificaat VvE beheer.